Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Podręczniki » Chemia organiczna zakres rozszerzony tom 3
Chemia organiczna zakres rozszerzony tom 3

Chemia organiczna zakres rozszerzony tom 3

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 h w dni robocze

Koszt wysyłki: od 12,00 zł

Kod EAN: 978-83-64045-98-1

Waga: 0,50 kg

Cena: 36,00 zł

Cena katalogowa: 38,00 zł

Oszczędzasz: 2,00 zł

Najniższa cena z 30 dni to 26,00 zł

Ilość:
-+
egz.
Dodaj do koszyka

Kup przez Allegro

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Produkty powiązane (2)
  • Recenzje produktu (0)
Autorzy: Andrzej Persona, Tomasz Piersiak, Bogdan Tarasiuk ISBN: 978-83-64045-98-1 Oprawa miękka, 152 stron.

Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla uczniów szkół średnich pragnących rozszerzyć i ugruntować swoją wiedzę z zakresu chemii organicznej, w aspekcie czekającego ich egzaminu maturalnego z chemii, ale również dla studentów kierunków przyrodniczych, medycznych czy pedagogicznych, w programie których chemia stanowi istotny element kształcenia. Informacje zawarte w niniejszym podręczniku mogą stanowić dla nich materiał wyjściowy dla dalszego pogłębiania wiedzy chemicznej na kolejnych etapach kształcenia.
 

WĘGLOWODANY 
Rozdział 1. MONOSACHARYDY
1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW
1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW 
1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA 
1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych 
1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L
1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych 
1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA 
1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW 
Rozdział 2. DISACHARYDY 
Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY 
Rozdział 4. POLISACHARYDY 
Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW 
5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ 
5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZ
Rozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW 
Rozdział 7. WĘGLOWODANY – PODSUMOWANIE 
ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT 
Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE 
8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH
8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE 
8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE 
Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO .
Rozdział 10. AMINY 
10.1. NAZEWNICTWO AMIN 
10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN.
10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE 
10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMIN
Rozdział 11. AMIDY
Rozdział 12. NITRYLE
Rozdział 13. AMINOKWASY
13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW
13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW
13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW
13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW
13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW 
13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓW
Rozdział 14. PEPTYDY 
Rozdział 15. BIAŁKA
15.1. PODZIAŁ BIAŁEK
15.2. STRUKTURA BIAŁEK 
15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW
15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEK
Rozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTU
Rozdział 17. PORFIRYNY
APPENDIX

 



 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

USTAWIENIA PLIKÓW COOKIES
W celu ulepszenia zawartości naszej strony internetowej oraz dostosowania jej do Państwa osobistych preferencji, wykorzystujemy pliki cookies przechowywane na Państwa urządzeniach. Kontrolę nad plikami cookies można uzyskać poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki.

Sprawdź więcej ustawień plików cookie, aby zarządzać swoimi preferencjami.

Więcej informacji na temat plików cookie i przechowywania danych można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.
USTAWIENIA
ZAAKCEPTUJ TYLKO NIEZBĘDNE
ZGADZAM SIĘ